Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

9. DIETA IN AFECTIUNILE VEZICII BILIARE SI HEPATITA EPIDEMICA

CIORBA DE SFECLA CU OREZ( 10 PORTII A 400 G)

Sfecla-1kg, ceapa verde-250 g ( 1 legatura ), salata verde-250 g ( o bucata ), lapte acru 2 l, smantana-100 g, zahar-50 g, oua-2-3 bucati, marar verde-2 legaturi, orez-100 g.

Sfecla rasa, ceapa si salata taiate marunt se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt aproape fierte se adauga laptele acru bine batut, zaharul, orezuul inflorit si ouale firte tari taiate marunt. Se serveste cu smantana si marar verde. Se recomanda si in regimurile de crutare si supraalimentatie.

RULADA DE CARTOFI CU CARNE SI SOS DE ROSII ( 10 portii a 300g, 200g rulada, 100 g sos)

Cartofi-4 kg, faina-300 g, unt-50g, oua 1-2 bucati, carne de vita- 400 g, verdeata -1 legatura, sare-10 g, sos de rosii-1kg.

Cartofii se fierb in coaja, se fierb, se trec prin masina de tocat sau se dau pe razatoare. Piureul obtinut se amesteca cu faina, oua, putina sare. Se framanta bine si aluatul se  intinde infoaie patrata peste care se aseaza tocatura obtinuta dincarnea fiarta si tocata prin sita deasa si amestecata cu unt si verdeata taiata marunt. Se ruleaza , se infasoara intr-un tifon ud, se leaga si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce afiert se scoate tifonul si se taie felii. Se serveste calda cu sos de rosii.

SOSUL DE ROSII, 4,500 KG

Faina-250g, rosii-5 kg, bulion-100g, verdeata-2 legaturi, supa de legume-2 5 l, unt-200 g, sare-10 g.

Rosiile se zdrobesc si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierte se adauga supa de legume,  continuind firberea. Se adauga faina amestecata cu putina apa sau supasi untul, amestecand bine. Se fierbe 30-40 minute. Se potriveste gustul adaugand facultativ putin usturoi zdobit si cimbru. Sosul se strecoara sepaseaza, adaugand la sevire si verdeata tocata marunt. Rulada se recomanda si in gastrite, ulcer, nefrite cronice, boli de inima si supraalimentatie.

SPUMA DE GRIS CU FRUCTE (10 PORTII A  200 G )

Fructe dulci-2, 860 kg, zahar-300 g, gris-200 g, apa-1,400 l.

Se aleg fructele mai coapte si se fac suc. Restul de fructe se pun la fiert inapa clocotita la care se adauga zaharul. Dupa fierbere fructele se strecoara si se storc. In sucul fierbinte se toarna grisul sub forma de ploaie, amestecand continuu circa 10 minute. Se raceste la 40 grade si se bate adaugand treptat sucul de fructe crude. Se serveste rece.

Preparatul indicat si in gastrite si ulcere.    In dieta pentru nefrite si boli de inima se vor folosi doar fructe dulci. REGIMUL ESTE RECOMANAT SI DUPA OPERATIILE DE COLECIST ( FIERE).

AUTORII RE TETELOR:  A. CHIRVASUTA, V. GRIGORIU, D. ENACHE.

Anunțuri

Septembrie 28, 2008 - Posted by | DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE, RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: