Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

11. DIETA CONVALESCENTILOR DUPA HEPATITA EPIDEMICA

continuare

3.MANCARURI DIN CARNE CU LEGUME

3.1.Rasol de pasare cu legume. 200 g carne pasare, 1 morcov, 1parunjel, 1 telina,  2 cartofi, 1 dovlecel, 1 lingurita de mazare verde, sare, 2 fell de sfecla fiarta, 2 frunze de salata verde. Se pune carnea in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la foc tare pana da in clocot si apoi la foc mic. cand carnea este pe jumatate firta, se pune zarzavatul curatat si taiat in 4 si se la sa sa fiarba in continuare. Cand carnea si zarzavatul sunt fierte bine se scot pe farfurie, se adauga legumele fierte si feliile de sfecla si salata verde.

3.2. Rasol de vaca cu sos de zarzavat si piureu. 150 g carne vaca slaba (pulpa, rasol), 1 morcov, 1 patrunjel, 2 fell de telina, sare, 4 linguri piure de cartofi frecat cu lapte. Rasolul se prepara ca si cel de pasare. Sosul se zarzavat :zarzavatul fiert in supa se da prin sita, lichidul obtinut se amesteca cu 1 lingurita de faina cu care se fierbe 15-20 minute, se serveste simplu sau cu o lingura de iaurt.

3.3. Rulade de carne de vaca umplute. 150 g carne de manzat( vitel), 2 linguri de ficat de vita sau pasare fiert si tocat, 1 galbenus, verdeata, sare, 2 linguri de suc de rosii, 5-6 felii de morcov fiert. Se taie carnea de manzat in 2 felii, capentru snitele, se bat pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa cu apa acoperite. Se csot se umplu cu ficatul maruntit , cu morcovul fiert matuntit , oul, verdeata si sarea. Se ruleaza felle de carne si se prind cu cobitori apoi se pun intr-unvas smaltuit se adauga sucul de rosii 1 -2 lingurite de ulei si se dau la cuptor 10-15 minute. Se servesc cu  piute de cartofi.

3.4. Carne de vaca ( pui ) cu fasole verde. 150 g carne vaca, 150 g fasole verde frageda, 15 ml ulei, 2 linguri de suc de rosii, 1 lingurita zeama de ceapa, sare marar verde, 1 lingurita smantana, 1 lingurita faina. Se fierbe carnea taiata in bucati in apa cu sare si zeama de ceapa,. Cand carnea este  aproape fiarta, se adauga fasole a curatata si spalata si uleiul. Cand sunt aproape gata se  toarna sucul de rosii in care s-a desfacut faina. Se da mancarea la cuptor sa scada 5 minute. Se serveste cu marar verde si cu smantana.

3.5. Dovlecei umpluti cu carne de pasare . 2 dovlecei, 2 linguri de carne de pasare fiarta si tocata, 2 linguri orez fiert, marar, patrunjel verde, sare 3-4 linguri suc de rosii, 15 g unt. Dovleceii securata de coaja, se taie in doua si li se scoate o parte din miez. Se pun la fiert sa dea 2-3 clocote, apoi se scurg si se umplu cu carne amestecata cu orez si verdeata si ou. Se amesteca sucul de rosii cu faina se toarna peste dovleceii, se dau la cuptor  20- 30 minute si se servesc cu unt. ( la fel pentru dovleceii umpluti cu branza de vaci, dar in loc de sos de rosii se amesteca 5 linguri de lapte cu 1/2 lingurita faina si se servesc cu 15 g unt si 3 linguri de iaurt.)

3. 6. Sarmalute in foi de vita.  100g carne de vita, 5-6 linguri de foi de vita fragede, 1 lingurita de orez, 15 ml ulei, 1 lingurita de zeama de ceapa, sare , marar verde, 2-3 linguri sos tomat dietetic, 2-3 linguri iaurt. Foile de vita spalate se pun sa fiarba 2-3 clocote apoi se scurg. Carnea tocata se amesteca cu sucul de ceapa, sare si uleiul si se umplu foile de vita. Se fierb intr-un vas smaltuit cu sosul tomat si mararul tocat deasipra, se lasa 5 minute sa scada  in cuptor si se servesc cu iaurt.

3.7.Ciulama de pui. Maruntaiele si aripile de la pui, 200 ml lapte, 2 linguri de faina, sare 15 ml ulei. Se fierbe carnea de pui in apa cu sare . Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in cae a fiert puiul, amestecand intr-una pentru anu se forma cocoloase. Se adauga laptele, uleiul si putina sare. Dupa 5-10 minute se pun bucatile de pui si se continua fierberea pana cand ciulamaua se ingroasa. Se serveste calda cu mama liguta pripita.

ATENTIONARE SPECIALA : BOLNAVII DE FICAT NU AU VOIE SA CONSUME CEAPA CI DOAR SUC DE CEAPA. ( AUTOR RETETE ; ROZALIA MURESANU)

Anunțuri

Septembrie 30, 2008 - Posted by | DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE, RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: