Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

15. Hepatita si ciroza( continuare)

RETETE PENTRU BOLNAVII DE HEPATITA CRONICA SI CIROZA

SUPE, CREME, CIORBE, BORSURI

SUPA DE MORCOVI :1 morcov, 1 lingurita de orez, 10 g unt, sare. Se curata, se spala si se da pe razatoare morcovul dupa care se pune la fiert cu 2 pahare de apa. In timpul fierberii, se adauga orezul curatat si spalat si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Cand este gata se adauga verdeata si unt crud.

CIORBA DE VARA: 1 legatura de zarzavat de supa, 1 lingurita de suc de ceapa, 1 lingura de mazare boabe tanara, 2 rosii, cateva pastai de fasole verde, 3-4 cartofi noi, 1 dovlecel mic, sare, marar, patrunjel, iaurt, 1 galbenus, ulei. Se fierb legumele in apa cu sare si ulei. La sfarsit se adauga verdeata. Se drege cu iaurt si galbenus.

SUPA DE ROSII CU ZDRENTE : 300g  rosii (sau 1 pahar mic de suc de rosii), 1/2 morcov, 1/2 ardei gras, 1/2 albus, 1/2 lingurita faina, 5 ml ulei, sare, 1 frunza de telina. Se fierb rosiile date prin razatoare, morcovul si ardeiul taiat, in apa cu sare si cand sunt bine fierte, se adauga zdrentele -preparate din albus si faina. Sse serveste cu serdeata si ulei crud.

CIORBA DE CARNE :100 g carne de vitel sau vaca, 1/2 morcov, 1/2 patrunjel, 1/2 ardei gras, 1 lingurita zeama de ceapa, 1 rosie sau 1 lingura suc de rosii, 1 canuta de corcoduse verzi, 1 lingura de iaurt, sare, leustean, patrunjel. Se fierbe carnea pe jumatate, se adauga zarzavatul taiat marunt, zezma de ceapa, cartoful curatat si taiat cubulete, apoi ardeiul si rosia taiate  felii. Se lasa sa fiarba , se potriveste de sare, si cand este gata se amesteca cuzeama acra in care au fiert corcodusele( pentu iarna se pot conserva prin congelare) . Se serveste cu iaurt si leustean tocat.

BORS DE PERISOARE: 3-4 perisoare fierte, 5-6 felii de zarzavat( morcov, patrunjel), sare, leustean, 1/2 pahar bors, 1 galbenus. Se fierbe zarzavatul in apa cu sare, si zeama de ceapa. Dupa primele clocote se adauga perisoarele. Borsul si leusteanul se adauga inainte de de ultimele clocote. Se drege cu galbenus de ou.

MANCARURI DIN CARNE CU LEGUME

RASOL DE VITEL CU SPANAC SI LAMAIE:150 g carne de vitel(pulpa), 3-4 felii morcov, 3-4 felii patrunjel, 300 g spanac, 1 rosie, 5 ml ulei, sare, 1/2 lingurita zeama de lamaie. Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, si cand este pe 1/2 fiarta, se adauga si zarzavatul. Se lasa sa fiarba incet pana se inmoaie. Spanacul, curatat si spalat bine se fierbe in apa cu sare 10-15 minute, apoi se strecoara, se toaca mare si se fierbe cu rosia data pe razatoare, lamaia si uleiul pana scade. Rasolul se poate servi si cu sos tomat si garnitura de macaroane sau cu cartofi fierti taiati in sferturi, felii de sfecla fiarta si salata verde.

PAPRICAS DE CARNE :100 g carne de vaca sau de porc slaba, 1 lingurita suc de ceapa, 1 albus de ou, circa 1lingurita defaina, 2 rosii, 1/2 ardei gras, ulei, patrunjel verde. Se fierbe carnea in apa cu sucul de ceapa, ardeiul taiat si sarea. Inainte de afi carnea fiarta complet se adauga rosiile date pe raza toare si uleiul. Se prepara un aluat gros ca o smantana, curgator din albusul frecat cu faina si cu putina sare. Se ia cu lingurita aluat si se toarna insosul care fierbe .Dupa 10-15 minute de fiert se ia de pe foc si mancarea este gata.

ANGHEMAHT : 200 g carne fiarta ( de vaca, pasare sau miel) , 1 lingurita de faina, 2-3 felii de lamaie, 1 lingurita unt, sare. Se face sosul  alb fierband faina dizolvata cu apa, sare si feliile de lamaie fara coaja. Se pune carnea taiata in sos si se continua fierberea 10- 15 minute.

ROSII UMPLUTE CU CARNEA DE PESTE :100g carne de peste slab fiert, 3 rosii, 1lingurita de zeama de ceapa, 1 lingura de orez fiert, 10 ml de ulei, patrunjel verde, sare, 2 linguri de iaurt. Se toaca cernea de peste si se amesteca cu orezul, zezma de ceapa, verdeata si putina sare. Rosiile se scobasc de miez si se lasa sa se scurga ( cu gura in jos). Se umplu apoi rosiile, se aseaza intr-un vas impreuna cu miazul lor dat prin sita, uleiul si iaurtul si se lasa sa fiarba incet la cuptor.

MUSACA CU PIUREU DE CARTOFI :300g cartofi, 100 g garne, verdeata, cimbru, 2 linguri de lapte, 20 g unt, sare, 100 mlsos tomat dietetic. Se da carnea prin masina de tocat si se amesteca cu verdeatasi putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se fac piureu si se bat cu untulsi laptele pentru omogenizare. Se aseaza intr-o forma unsa cu unt straturi altrnativa de cartofi si carne. Se coace la cuptor si se serveste fierbinte cu sos tomat.

Anunțuri

Octombrie 13, 2008 - Posted by | DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE, RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: