Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

16. Hepatita si ciroza(continuare)

RETETE PENTRU BOLNAVII DE HEPATITA CRONICA SI CIROZA HEPATICA

SOSURI SI SALATE

SOS DE LAMAIE :1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingurita ulei, sare, verdeata, 1 lingurita de apa. Se amesteca toate .

SOS MAIONEZA DIETETIC :1 galbenus, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de faina, 200 ml lapte indoit cu apa, sare, zeama de lamaie. Se fierbe faina in lapte diluat ,cu sare, pana se obtine un sos gros. Dupa ce se raceste, se freaca galbenusul cu cate putin  din sosul obtinut si se incorporeaza uleiul -cate putin. Se acreste cu zeama de lamaie.

SALATA DE DOVLECEI :2 dovlecei, 1 lingurita de zeama de lamaie, 10 ml ulei, sare, marar verde. Dovleceii tineri, curatati, taiati felii se fierb in apa cu sare, se scurg, se pun pe salatiera, si se amesteca cu ulei, zeama de lamaie, iar deasupra se pune marar tocat marunt.

SALATA DE LEGUME :2 rosii, 3-4 foi de salata verde, 1 cartof fiert, 1 lingurita de morcov ras, 5 ml ulei, 1 felie de sfecla , sare. Se spala legumele, apoi rosiile se spala, curata de coaja  si se taie felii, la fel cartoful, sfecla se taie cuburi, se amasteca cu sarea si uleiul si se aseaza pe salatiera peste foile de salata verde. Deasupra se presara morcovul ras.

DULCIURI

COMPOT DE PEPENE GALBEN :200g pepene galben copt si aromat( turqestan), 1 lingura de zahar, 1 pahar de apa, 1/4 baton de vanilie ( a se evita esentele care sunt de sinteza). Se curata pepenele de coaja si samburi, se taie cubulete, se pune intr-un vas. Din zahar vanilie si apa se prepara un sirop mai concentrat, care se toarna fierbinte peste pepene, se acopera vasul si se serveste rece.

OREZ CU FRUCTE : 2 pere , 1 mar, 8-10 boabe de strugure, 5-6 stafide, coaja de lamaie, 2 linguri de orez, 1 1/2 linguri de zahar, 2 linguri de frisca( pentru convalescentii dupa hepatita epidemica fara frisca).  Se curata merele si perele de coaja si samburi si se taie in cuburi. Se fierb cojile lor in 2 pahare de apa, pana se reduce lichidul la jumatatr. Se fierbe orezul pe jumatate apoi se amesteca cu merele si perele-care au fost fierte in putina apa cu o lingura de zahar. Se adauga coaja de lamaie,  si restul de zahar. Sse lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul si scade. se serveste cu boabe de struguri si de corat cu stafide.

GELATINA DE CAPSUNI :1/2 pahar de capsuni, 2 linguri de zahar, 1/2 foaie de gelatina( sau 1 pliculet granule), 1 pahar de apa. Se prepara un sirop din apa si zahar, in care se fierb capsunile in 2-3 clocote. Se inmoaie gelatina in apa rece si apoi se dizolva in foarte putina apa calda, apoi se amesteca cu capsunile fierte. Se pune in forme si se serveste rece.

PORTOCALE UMPLUTE : 2 portocale, 2 lingurite de zahar pudra, 2 lingurite cu dulceata de visine sau orice dulceata, 3 linguri de frisca. Se taie portocalelor in capac, de unde se scoate miezul. Acesta se amesteca cu fructele din dulceata si cu doua linguri de frisca. Se umplu portocalele cu acest amestec si se decoreaza cu restul de frisca si cu un bob de dulceata.

Anunțuri

Octombrie 14, 2008 - Posted by | DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE, RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: