Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

21. SLABIRE

TRATAMENTUL ADIPOZITATII

CEAIURI

1. Iarba de coada soricelului, iarba de sunatoare-cate 40 g ; varech (alga bruna )-20 g.

3 lingurite /0,5 l apa

2 cesti pe zi.

2. Radacina de leustean, fructe de ienupar, varech, scoarta de verigariu- cate 10 g ; scoarta de crusin-20 g ; iarba de coada soricelului 50 g.

2 lingurite/ 0,3 l apa

2 cesti pe zi.

3. Iarba de trei- frati- patati, iarba de coada soricelului, matase de porumb-cate 15 g ; fructe de chimen, fructe de fenicul-cate 10 g ; flori de porumbar, flori de urzica-cate 20 g ; scoarta de crusin-cate 60 g.

2 lingurite/ 0,3 l apa

2 cesti pe zi.

4. Radacina de papadie, radacina de osul- iepurelui, radacina de leustean, varech, flori de papadie, frunze de merisor-cate 10 g , scoarta de crusin-40 g.

2 lingurite/0,3 l apa

2 cesti pe zi.

DIETA GRUPEI SANGUINE A

1.ALIMENTE CARE FAVORIZEAZA CRESTEREA IN GREUTATE: carnea, produsele lactate, fasolea uscata, graul in cantitati mari.

2. ALIMENTE CARE FAVORIZEAZA SCADEREA IN GREUTATE : uleiurile vegetele, alimentele pe baza de soia, legumele, ananasul(crud).

3. PRODUSE DIN CARNE DE PASARE( CURCAN) :maxim de 3 ori pe saptamana-cate 120-180 g. Incepeti prin a inlocui carnea cu pestele de cateva ori pe saptamana. De renuntat la: costita, vita, rata, gasca, sunca, inima, ficat, potarniche, fazan, oaie, miel, iepure, porc, vita.

4. ALIMENTE MARINE :maxim 1-4 ori pe saptamana-cate 120-180 g. Deosebit de benefice :crap, cod, macrou, pastrav marin, somon, sardina, biban argintiu, peste cu carne alba, MELC DE MARE ( contine o lecitina ce elimina celulele bolnave).  Neutre( nu au efecte pozitive speciale, dar nici negative) :ton, stiuca, rechin, sturion, peste spada. De renuntat : ansoa , caviar, molusca, scoica, crab, rac, tipar, platica, broasca, hering, homar, somon afumat, caracatita, scrumbie, creveti, calcan, broasca testoasa.

5. PRODUSE LACTATE SI OUA : 1 ou de 1-3 ori pe saptamana, branza-cate 60 g de 2-4 ori pe saptamana, iaurt-cate 1-2 dl 1-3 ori pe saptamana, lapte-cate 1-2 dl  1-4 ori pe saptamana. Deosebit de benefice : LAPTELE  DE SOIA SI BRANZA DE SOIA (TOFU). Alimente neutre: branza feta, branza de capra, laptele de capra, kefirul, mozarella cu continut scazut de grasime, iaut simplu, iaurt cu fructe, iaurt congelat. De evitat : unt, lapte batut, camambert, branza Cedar, branza Gouda, branza cu smantana, Parmezan, lapte  ecremat(2% grasime), lapte integral , zer, Schwaiter.

6. ULEIURI SI GRASIMI :ulei-cate o lingura pe zi de 2-6 ori pe saptamana. Deosebit de benefic: uleiul de masline. Neutre :uleiul de ficat de cod. De evitat: uleiul de porumb, uleiul de arahide.

7. NUCI SI SEMINTE :nuci crude- 1 mana-de 2-5 ori pe saptamana. Deosebit de benefice :SEMINTELE DE DOVLEAC CRUDE, ARAHIDELE CRUDE, UNTUL DE ARAHIDE. Pentru cei cu boli ale vezicii biliare, inlocuiti nucile intregi cu untul de nuci. Neutre: migdale, castane, alune de padure, seminte de floarea soarelui crude. De evitat: fisticul.

8. FASOLE SI LEGUME :Toate tipurile de fasole si legume recomandate- cate o ceasca  sub forma uscata(fasole)- de 3-6 ori pe saptamana. Deosebit de benefice: soia boabe fierte, fasole neagra, fasole verde, soia rosie, linte domestica, linte verde si rosie, mazare neagra. Neutre: fasole cataratoare verde, fasole alba, mazare verde, mazare uscata. De evitat: fasole aramie, fasole mare, fasole lima, fasole NAVY, fasole rosie.

9. CEREALE: cereale integrale-1 ceasca de produs uscat de 5-9 ori pe saptamana ( se reduce cantitatea in obezitate la1-2 cesti), paste fainoase -cate 1 ceasca de produs uscat-4-6 ori pe saptamana( se re duce cantitatea la 2-3 ori pe saptamana, in obezitate). Deosebit de benefice: HRISCA. Neutre : orz, fulgi de porumb, malai, orez expandat, secara alba. De evitat: germeni de grau, cereale combinate, arpacas, tarate de grau.

10. PAINE SI BRIOSE: paine 1 felie 3-5 ori pe zi. Pentru cei supraponderali nu se recomanda graul.Deosebit de benefice: paine de grau germinat .Neutre: pine fara gluten, paine de secara (100%, in comert se vinde cea cu 10-15% secara). De evitat: pine de grau integral. DEOSEDIT DE BENEFICA HRISCA SI FAINA DE OREZ.

11. LEGUMELE: Legumele crude sunt vitale, contin enzime si antioxidanti. Legume crude-cate 1 ceasca de 2-5 ori pe saptamana. Legume gatite(in abur) -cate 1 ceasca de 3-6 ori pe saptamana. PRODUSE DE SOIA: 180- 240 G /ZI , de 4-6 ori pe saptamana. Legume benefice: anghinare, brocoli, morcovi, nap, spanac, usturoi, ceapa galbena, hrean, laptuci, gulie, praz, cepe rosii, patrunjel, cicoare ,papadie, ridichi, sfecla, TOFU( BANZA DE SOIA). Neutre: conopida, telina, porumb, castravete, andive, ciuperci, alge, mustar, masline verzi, ceapa verde, varza de bruxelles, dovlecel. DE EVITAT : CARTOFII, VARZA SI MAI ALES ROSIILE.

Anunțuri

Octombrie 19, 2008 - Posted by | SLABIRE |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: