Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

29. DIABET( continuare)

INDICATII SPECIALE DE PREPARARE A ALIMENTELOR PENTRU DIABETICI

-Indulcirea se face numai cu zaharina,

-supele si ciorbele se vor prepara din legume ca:varza, conopida, spanac, stevie, ardei gras, dovlecei, rosii, fasole verde, ciuperci, soia.

-cartofii, morcovii, telina prin fierbere cedeaza multe glucide,

-meniurile vor cuprinde zilnic proteine din soia sau carne sau peste, fierte, fripte pe gratar,  coapte in cuptor. Ratia zilnica va fi in funtie de greutatea corpului si de activitatea depusa-1,5-2 g pe 1kg corp, din care 1/2 cantitate proteina animala si 1/2 vegetala. Depasirea ratiei duce la suprasolicitarea rinichiului.

-sosurile se vor prepara dietetic, fara faina, din legume pasate,

-preparatele din legume (sufleuri, soteuri) si mancarurile de legume cu carne, sunt indicate diabeticilor.

-cruditatile sunt foarte indicate prin aportul lor de minerale si vitamine( de fapt marele terapeut ERNST GUNTER, recomanda exclusiv  HRANA VIE, netrecuta prin foc, pentru tratarea diabetului in 6-12 luni).

-fructele crude( permise) coapte si compotul acestora indulcit cu zaharina, este un desert curent.

DIETA IN DIABETUL ZAHARAT

1. Salata de spanac ( 10 portii a cate 200 g ) : 5 kg de spanac, 50 ml otet din vin 9 grade, ulei 50 ml, 5 bucati oua, 50 g sare. Spanacul curatat si bine spalat se opareste in apa clocotita cu putina sare. Dupa racire se taie nu prea marunt si se amesteca cu ulei sau otet( se poate folosi si suc de lamaie). Se seveste cu 1/2 ou rascopt.

2. Snitel din carne de vita( pui), ( 10 portii de 200 g) : 2 kg carne de vita fara os( piept de pasare), 5 bucati oua, 200 ml ulei, 15 g sare. Carnea se portioneaza in zece felii, se bate bine, se sareaza. Albusurile se bat bine si se amesteca usor cu galbenusurile. Snitelele se ung cu ou si se aseaza in tava unsa si se stopesc cu putin ulei si se introduc in cuptor.

Dupa recomandarea medicului se ser vesc cu diferite garnituri de zarzavat sau cu salate crude, cat mai diverse.

3. Spuma de mere: 1 kg mere, 15 comprimate zaharina, 10 albusuri de ou( 10 portii a cate 100 g). Merele curatate de coaja si samburi se pun la fiert in apa clocotita cu zaharina. Dupa fierbere merele se paseaza si se pastreaza la rece. Merele se amesteca cu spuma de albus in momentul servirii( in cupe de inghetata).

Echivalente intre produse din punctul de vedere al continutului glucidic :

20g paine( cumparati painea feliata)=250 g lapte= 250 g iaurt=50 g branza de vaci=100 g fructe 10% zahar(capsuni, piersici, cirese,struguri)=50 g cartofi piureu=100 g paste fainoase fierte=80 g mamaliguta pripita= 100g mazare verde = 200 g fasole verde( sau dovlecel).

1 pastila de zaharina= 1 lingurita rasa de zahar

Anunțuri

Octombrie 26, 2008 - Posted by | Uncategorized | ,

1 comentariu »

  1. […] 29. DIABET( continuare) […]

    Pingback de Arhiva: Diabet « Tratamente Naturiste GRATUITE | Iunie 28, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: