Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

178. CIROZA

CIROZA

1. FITOTERAPIA

1. 1. Anghinarea(Cynaria scolymus)-tinctura mama din frunze-TM-cate 20 picaturi de 3 ori pe zi.

1.2. Gentiana(Gentiana lutaea)-tinctura mama din radacini-TM-cate 5 picaturi inaintea celor doua mese principale.

2.  DIETOTERAPIA

2. 1. Purificari digestive prin clisme si zile de sucuri

2.2.  Zile de fructe: pepene verde, prune, visine, cirese, struguri.

2. 3.  Sucuri de legume:

–  290 ml morcov+ 90 ml sfecla+90 ml castraveti;

-350 ml morcov+150 ml castravete;

-400 ml mere+ 100 ml morcov+(cate putin din fiecare: papadie, urzica, salata, ridiche neagra).

Sucurile vor fi administrate progresiv in functie de toleranta si dorinta bolnavului.

3.  DIETOTERAPIA SIMPTOMATICA

3. 1. Aplicatii de frunze de varza pe abdomen si pe hipocondrul drept.

3. 2. Se consuma la o masa: varza cruda cu condimente si ulei vegetal.

3.2. -200 ml suc de varza cruda( cu prudenta pentru ca produce balonari)

3.3. Aplicatii de ridichi rase pe abdomen pentru 1-2 ore; pauza 6-8 ore.

3. 4. In ascita: tartine cu unt si cu ceapa rasa de 5-6 ori pe zi, si sucuri diuretice.

4.  DIETOTERAPIA DE FOND

Trecerea la regimul naturist se face treptat, in prima perioada se vor consuma cereale integrale fierte cu adaos de legume fierte(morcovi)

ALIMENTE CARE FAVORIZEZA FUNCTIA HEPATICA:  cicoare, papadie, anghinare, spanac, fasole verde, vinete, tomate, usturoi, ceapa, praz, ridiche, mere, agrise, gutui, lamaie, cirese, visine, coacaze, fragi, capsuni, pepene verde, galben, condimente aromatice(patrunjel, leustean, marar, chimen, anason, tarhon, frunze de telina).

ALIMENTE INTERZISE: carne grasa, viscere(creier, ficat, rinichi),  branzeturi fermentate si grase,  branza topita, oua in exces-fierte tari sau prajite, grasimile animale, painea proaspata, fainoasele, legume uscate(fasole, mazare, linte, bob, soia), legume bogate in celuloza, fructe oleaginoase(nuci, alune, seminte), fructe cu coaja, dulciuri concentrate, ciocolata, produse de coftarie, patiserie, aluaturi dulci, creme, torturi, cacao, condimente tari iuti, supe grase, rantasuri, grasime prajita.

ALIMENTE PERMISE:  carne slaba de pui, peste alb slab, branza de vaci , iaurt, oua crude, grasimi vegetale(ulei nu margarina), grasimi animale(unt, smantana )-in cantitati foarte mici, fructe cu celuloza putina bine coapte(nu verzi), condimente aromatice.

Putina sare.

SE INTERZICE DEFINITIV ALCOOLUL SI FUMATUL.

Preluare dupa : PROF. DR. PAVEL CHIRILA si colaboratorii

Avizul medicului este obligatoriu!


Borsul de sfecla rosie

Borsul de sfecla rosie se recomanda in toate problemele de ficat si fiere pentru ca are darul de a curata si fortifica organele interne.

Borsul se prepara simplu si foarte ieftin in casa.

Este nevoie de un kilogram de sfecla rosie taiata bucati, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, o legatura de leustean, o capatana de usturoi, o lingurita de drojdie sau o mana de malai.

Toate acestea se pun intr-un borcan sau vas de lut, se toarna apa si se lasa la macerat, dar nu la soare si nu langa o sursa de caldura.

Cand lichidul este gata acrit, se filtreaza si se umple iar borcanul cu apa. Borsul care rezulta a doua oara este mai slab dar bun.

Din borsul facut din prima se beau cate doua pahare pe zi, din a doua – cate patru pahare pe zi.(Sursa: ziare.com)

In paralel cu cura de bors de sfecla rosie, bolnavilor de hepatita li se recomanda sa bea zilnic un ceai facut din galbenele si seminte de armurariu, tot cate doua pahare.

Borsul se pastreaza mai multe zile, la frigider in sticle bine astupate.

Aceasta licoare se poate bea pe tot parcursul anului, fiind recomandata si in prevenirea aparitiei bolilor de ficat si de fiere, dar si ca depurativ general al organismulu

Martie 19, 2009 - Posted by | TRATAMENTE NATURISTE |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: