Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

292. MESTEACANUL

Se utilizeaza:  in principal frunzele,  dar si mugurii,  scoarta ,  seva si amentii(matisorii).  Frunzele se recolteaza in mai-iunie si se usuca la umbra in strat subtire.

UTILIZAREA FRUNZELOR  DETERMINA ELIMINAREA MASIVA DE ACID URIC SI COLESTEROL.

1. UZ INTERN

1.1. Infuzia de baza:  1-2 lingurite de frunze uscate si zdrobite,  la o cana de apa clocotita;  se lasa sa se raceasca pana la 40 C si se adauga in mod obligatoriu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.  Se lasa 6h in repaus,  se filtreaza si se beau 2-3 cani/zi,  pentru: albuminurie,  boli hepatice si boli renale(inclusiv litiaze),  antidiureza,  ateroscleroza,  hipertensiune arteriala,  cardiopatie ischemica,  tonic cardiac,  antispasmodic,  edeme cardiorenale si edeme datorate insuficientei circulatorii,  GUTA,  HIDROPIZIE,  HIPERCOLESTEROLEMIE, intoxicatii,  REUMATISM CRONIC,  SPONDILOZA ANCHILOZANTA,  UREMIE,  OBEZITATE.

1. 2. Infectii urinare:  infuzie din muguri si frunze tinere,  1-2 lingurite la o cana de apa clocotita;  se beau 2-3 cani /zi

1.3.  Edeme datorate insuficientei circulatorii:  infuzie concentrata din 2 linguri de frunze tinere cu muguri la 200 ml apa clocotita,  cu adaugare 1 varf cutit de bicarbonat de sodiu.  Acest ceai se bea in reprize,   la intervale de 4 ore(produce diureza).

1.4. LITIAZA RENALA:  ceaiul din frunze tinere de mesteacan,  din 1-2 lingurite la 300 ml apa clocotita,  cu 5 minute de fierbere.  Se beau 2-3 cani /zi

1.5. OBEZITATEA:  DECOCTUL DIN FRUNZE,  MUGURI SAU SCOARTA DE MESTEACAN.  Sau pulberea de frunze cate 2 g de 3 ori pe zi.  Seva recoltata primavara,  amestecata in parti egale cu alcool 40 grade si glicerina(1/3+ 1/3+1/3)-se iau 30 picaturi de 3 ori/zi.

1.6.  Reumatismul cronic degenerativ:  150 g matisori la 1 l apa se fierb pana ce volumul apei scade la 2/3.  Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.

2. UZ EXTERN

2.1. Seva de mesteacan,  recoltata primavara se bea ca atare -100 ml/zi,  dimineata pe stomacul gol pentru: colica renala,  infectii renale cronice,  reumatism degenerativ,  sau tonifierea parului-frectii locale. Durata curei 15-20 zile.

2.1.  Dococtul din scoarta de mesteacan:  comprese si spalaturi-plagi,  dermatoze.

Aviz medical.

AMENTI(MATISORI DE MESTEACAN)

Anunțuri

August 16, 2009 - Posted by | DERMATOLOGIE NATURISTA, DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE, RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE, RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE, TRATAMENTE NATURISTE |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: