341. DIETA IN HIPERACIDITATE/ GASTRITA
HIPERACIDITATE
a) Flori de tei, seminte de in, radacina de lemn dulce, radacina de obligeana, frunze de menta, fructe de fenicul-cate 15 g.
3 lingurite/la 0,5 l apa
3 cesti de 150 ml pe zi
b) Iarba de rostopasca, iarba de coada soricelului, flori de arnica, flori de musetel- cate 15 g.
3 lingurite/0,5 l apa
3 cesti pe zi. (TRATAMENT EJACULARE PRECOCE)
DIETA:supa crema de tarate de grau, perisoare fierte in aburi cu sos de smantana, jeleu de lapte(chisel)
Supa-crema de tarate de grau: 2 kg tarate, 1,500 l lapte, 30 g zahar, 2-3 oua 50 g unt, 20 g sare, 1l apa (pentru 10 portii). Se toarna tarata in ploaie intr-un vas cu apa clocotita. Se fierbe 2 ore la foc mic amestecand mereu. Peste o oala se aseaza o strecuratoare acoperita cu tifon, se toarna tarata fiarta si se la sa sa se scurga incet lichidul fara sa se stoarca tarata.In lichidul scurs se adauga sare, 1,250 ml lapte fierbinte si se da in clocot. Cu restul de 250 ml lapte se amesteca ouale si si se adauga cate putin in supa-crema. Se adauga zaharul. Untul se pune deasupra dupa ce este luata de pe foc(untul poate fi inlocuit cu ulei crud pus odata cu laptele si ouale)
Perisoare firte in abur cu sos de smantana:1,200 kg carne de vita, 270 g paine alba,80 g faina, 800 ml lapte, 80 g unt, 165 g smantana, sare 5 g. Carnea se pune la fiert cu apa clocotita, cand este fiarta se raceste si se trece prin masina de tocat cu sita deasa ,impreuna cu painea inmiata si stoarsa. Se framanta bine si se pun la fiert insupa in care a fiert carnea. In laptele clocotit se adauga faina amestecata cu laptele caldut, batand bine cu telul. Se potriveste gustul de sare unt si smantana, continuid fierberea 15 -20 minute. Sosul se toarna peste perisoare la servire(10 portii)
Jeleu de lapte: 2l lapte, 150 g zahar,100g amidon, 3 pliculete zahar vanilat. Amidonul de cartofi se amesteca cu o cantitate mic ade lapte rece si se toarna in laptele clocotind, adaugand zaharul si vanilia, amestecand comtinuu, pana se formeaza gelul. Se toara fierbinte in cesti si se presara cu zahar pudra. (10 portii).Retetele au ca autori: A. Chirvasuta, V Grigoriu, D. Enache.
Niciun comentariu până acum.
-
Recent
-
Legături
-
Arhive
- Aprilie 2018 (5)
- Martie 2018 (15)
- Februarie 2018 (21)
- Ianuarie 2018 (31)
- Decembrie 2017 (22)
- Noiembrie 2017 (14)
- Octombrie 2017 (9)
- Septembrie 2017 (13)
- August 2017 (21)
- Iulie 2017 (27)
- Iunie 2017 (24)
- Mai 2017 (34)
-
Categorii
- APITERAPIE DR. NIC. N. MIHAILESCU
- BIJUTERII
- COSMETICA NATURISTA
- DERMATOLOGIE NATURISTA
- DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE
- Dietoterapie chineza-Cezar si Eleonora Culda
- Dr. Doru Laza
- manastiri
- Noutati
- Reflexologie
- RETETE DIETETICE DIABET SI SLABIRE
- RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE
- RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE
- RUDOLF BREUSS
- SLABIRE
- Stil de viata sanatos
- TRATAMENTE NATURISTE
- Uncategorized
-
RSS
Entries RSS
Comments RSS
Lasă un răspuns