Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

Regim alimentar pentru hipertensiune

4.  HIPERTENSIUNE DIETA RELATIV DESODATA

Ziua 4

Mic dejun :  462 calorii-200 ml lapte semidegresat(1,8% grasime)+cafea sau ceai,  2 lingurite de zahar(10 g),  3 pesmeti (45 g),  10 g unt,  25 g jeleu de coacaze.

Gustare:  42 calorii-1 nectarina de 80 g.

Pranz: 769 calorii-200 g sparanghel+1 lingurita (ulei+ zeama lamaie-fara sare),  250 g peste+ mirodenii si arome-preparat in pergament la cuptor, 150 g  garnitura de cartofi fierti+10 g unt.,  1 ecler cu crema caramel,  30 g paine,  1 pahar de vin de 11 grade/apa plata/ minerala desodata.

Gustare: 42 calorii-un mar de 80 g.

Cina:  584 calorii-150 g varza cruda rasa+ 1 lingurita vinefreta fara sare,  250 g conopida gratinata+ 250 ml  lapte acru semidegresat+ pesmet, 100 g  branza alba(30 % grasime0+ 1 plic de zahar vanilat,  150 g salata de fructe de sezon,  30 g paine,  1 pahar de vin de 11 grade/apa plata sau minerala cu continut scazut de sodiu.

Total:  1899 calorii,  806 mg sare.

Avizul medicului.

scrie un comentariu »

201. HIPERTENSIUNE-Dieta relativ desodata

aprilie 10, 2009 · Înregistrat sub RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE · Tagged · Editare

HIPERTENSIUNE -DIETA RELATIV DESODATA

Ziua 3

Mic dejun: 378 calorii-100 g piept de pui rece,  10 g mustar,  60 g branza de vaci, 1 lingurita de zahar pudra(10 g),  150 ml suc proaspat de portocale.

Gustare : 42 calorii-1 mar de 80 g.

Pranz:  710 calorii- 100 g salata de rosii cu usturoi si patrunjel,  140 g friptura de porc+ceapa + 80 g garnitura de cartofi,  30 g paine,  1 pahar de vin de 11 grade/apa plata/minerala cu continut redus de sodiu.

Gustare :73 calorii-100 g cirese.

Cina: 689 calorii-150 g salata de ciuperci paris+20 g smantana proaspata(15% grasime),  150 g peste slab pane+suc de lamaie+80 g orez fiert(din 20 g crud),  50 g branza proaspata de vaci,  80 g prune uscate, 30 g paine,  1 pahar de vin alb de 11 grade/apa plata/minerala desodata.

Total: 1901 calorii,  895 mg sare.

Avizul medicului.


scrie un comentariu »

200. HIPERTENSIUNE-dieta relativ desodata

aprilie 9, 2009 · Înregistrat sub RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE · Tagged · Editare

2.  HIPERTENSIUNE DIETA RELATIV DESODATA

Ziua 2:

Mic dejun:  386 calorii-200 ml lapte semidegresat+ceai sau cafea,  10 g zahar,  30 paine prajita,  10 g unt,  20 g dulceata de capsuni.

Gustare: 42 calorii- 1 piersica de 80 g.

Pranz:689 calorii-60 g sardele in ulei,  spaghete+sos bolognez de casa cu 100 g muschi tocat,  100 g( rosii+ceapa+salata verde)  cu 10 g vinegreta fara sare(ulei+otet),  1 para de 80 g  coapta ,  30 g paine,  1 pahar de vin de 11 grade/apa plata/minerala cu continut redus de sodiu.

Gustare: 51 calorii-1 nectarina de 80 g.

Cina: 698 calorii–  200 ml supa proaspata de legume,  omleta din 1 galbenus de ou+100 g cartofi fierti in abur+verdeata,  100 g branza alba cu 30% grasime,  100 g capsuni proaspete+7,5 g zahar vanilat(1 pliculet),  30 g paine,  1 pahar de vin de 11 grade/apa plata, minerala cu putin sodiu.

Total:  1886 calorii,  896 mg sare.

pentru bolnav , normoponderal, sub 65 ani cu valori ridicate ale tensiunii, cu tiuituri in urechi, cefalee, ameteli.

Avizul medicului este obligatoriu!

scrie un comentariu »

199. Regimul relativ desodat in HIPERTENSIUNE

aprilie 8, 2009 · Înregistrat sub RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE · Tagged · Editare

HIPERTENSIUNE -REGIMUL RELATIV DESODAT

Se aplica unui bolnav sub 65 ani,  avand valori ridicate ale tensiunii asociate cu tiuituri in urechi, cefalee, ameteli.

Ziua 1:

Micul dejun: 370 calorii-200 ml lapte degresat+cafea sau ceai, 10 g zahar,  30 g franzela,  10 g unt,  30 g dulceata de portocala.

Gustare: 53 calorii-2 kiwi.

Pranz: 623 calorii-100 g anghinare fiarta,  1 lingurita vinegreta(ulei+otet-fara sare),  150 g coasta de vitel,  200 g brocoli+20 g smantana proaspata(15%grasime),  30 g paine,  100 g pepene verde.

Gustare: 90 calorii-1 banana

Cina: 742 calorii-100 g peste la cuptor+ 100 g garnitura de cartofi fierti+100 g rosii si ceapa,  80 g branza alba(30% grasime fara sare),  100 g ridichi+10 g unt, 1 pahar mic de vin de 11 grade/apa plata,  100 g inghetata de capsuni.

Total: 1878 calorii,  816 mg  sare.

Cantitatea permisa de sare:500-1000 mg/zi.

Avizul medicului.

Extrase din arhiva lunii aprilie 2009

Update  :  Branza teleamea   se desareaza in apa rece cu otet de vin alb( 1l apa rece +200 ml otet),  pestele se desareaza in lapte rece,  carnea se desareaza in apa rece.

Timpul de desarare se calculeaza in funtie de volumul de produs.  de exemplu un kg de telemea se desareaza in 6 -8 ore,  intr-un 1,2 l apa cu otet.

Anunțuri

Octombrie 12, 2011 - Posted by | Uncategorized |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: