Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

477. Dismenoree , dureri sub forma de crampe sau colici

 

Fitoterapie

1) Valeriana officinalis( Valeriana ) are actiune antispastica si sedativa si se indica in dismenoree si simptome neurovegetative asociate( nervozitate, palpitatii, insomnie, senzatii de nod in gat, crize de plans), manifestate in timpul menstrei. De utilizeaza radacina plantei, 5g de pulbere de radacina de 3 ori pe zi.

2) Potentilla anserina ( Coada racului), are actiune antispastica asupra musculaturii uterine si intestinale, se indica bolnavelor cu dureri colicative sau crampoide in timpul menstrei. Se utilizeaza partea aeriana care se recolteaza in timpul infloririi. Se utilizeaza tinctura mama(TM), cate 10 picaturi de 3 ori pe zi.

3) Rubus idaeus (Zmeur) are actiune relaxanta asupra musculaturii uterine. Se utilizeaza frunzele tinere. Modul de administrare : macerat glicerinat, D1 (dilutie), cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi.

4) Salix alba (Salcie ), are efect antialgic si sedativ, se indica in cazurile de nervozitate si si insomnie in timpul menstrei. Se utilizeaza scoarta. Modul de administrare sub forma de tinctura (TM), cate 25 de picaturi de 3 ori pe zi.

Sursa: Medicina naturista, autor dr. Pavel Chirila si colaboratorii
Aviz medical.

Anunțuri

Mai 31, 2012 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: