Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

485. Enterocolita

 

Caracterizare generala : inflamatia cronica a mucoasei intestinului subtire si gros. Cauzele pot fi : antecedente de boli infectioase (febra tifoida, dizenterie), alergii alimentare, masticatie insuficienta, focare infectioase prezente ( dentar, amigdalian, colecistic), carente vitaminice, abuzuri alimentare, parazitoze.
Simptomele obisnuite sunt : dureri abdominale, meteorism, diaree sau alternanta de diaree-consipatie, stare de denutritie, , tulburari neurovegetative diverse.

Fitoterapie

1) Acorus calamus ( Obligeana) : unul din principiile active este azarona din uleiul volatil care are actiune antibacteriana. Se recomanda in special la bolnavii care au o labilitate neurovegetativa importanta. Se utilizeaza rizomii . Se administreaza tinctura (TM-tinctura mama), cate 10 picaturi de 3-4 ori pe zi.

2) Agrimonia eupatoria ( Turita mare) : efectul este asigurat de taninul de natura catechinica, rutozidul, bioxidul de siliciu, acidul nicotinic. Se indica atat in formele acute cat si in cele cronice, in special la bonavii anorexici si cu tendinta la sangerari. Se prepara o infuzie neindulcita, din 50 g de flori si frunze la 1 litru de apa. se indica 3 cesti pe zi, intre mese.

3) Alchemilla vulgaris (Cretisoara ) : contine 6-8 % tanin; este mai indicat la bolnavii cu enterocolita acuta, care au si hemoroizi.
Se utilizeaza o infuzie din 4-5 g de planta intreaga , la 250 ml de apa.
Se utilizeaza acesta cantitate, in 3 reprize, pe parcursul zilei.

Sursa: Medicina naturista , autor dr. Pavel Chirila si colaboratorii
Aviz medical.

Anunțuri

Iunie 14, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: