Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

490. Balneofizioterapia in enterocolite

 

Exista contraindicatii pentru tratament : puseele evolutive, sindroamele de malabsorbtie, colita ulcero-hemoragica , colita cu diverticuloza sau polipoza, ileita terminala cronica.

Obiectivele terapeutice sunt : suprimarea spasmelor, durerilor si hiperperistaltismului, reducerea inflamatiei mucoasei si normalizarea florei intestinale si reechilibrarea psihovegetativa.

Creno-terapia se va orienta pe baza activitatii sucului gastric : in colitele cu hipoaciditate gastrica se indica : Izvoarele 8 si 10 de la Slanic Moldova, iar in colitele cu hiperaciditate , Slanic 1 bis si Sangeorz Hebe.

Pentru efectul desensibilizant, trofic si sedativ , sunt sunt utile si apele ce contin calciu : Slanic, Saigeorz, Borsec, Malnas si
Caciulata.
In diareele functionale dau rezultate bune apele minerale de la : Victoria, Moneasa, Geoagiu, prin normalizarea tranzitului intestinal.

Pentru hidroterapia enteropatiei cronice se utilizeaza : hidro si termofoarele calde, cataplasma cu parafina sau namol , pe abdomen, dupa mesele principale, timp de 1-2 ore., bai complete calde sau bai de sezut la 36-37 grade celsius, dusuri calde ascendente .

Sunt utile si aplicatiile de : solux, diatermia pe abdomen, campurile electromagnetice, iono-galvanizarile cu calciu pe abdomen sau lombare.

Sursa : Medicina naturista, autor dr. Chirila Pavel & colaboratorii.
Aviz medical.

Reclame

iunie 22, 2012 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: