Tratamente Naturiste GRATUITE

Tratamente naturiste GRATUITE pentru slabire, diabet, hepatita, ciroza, hipertensiune arteriala, adropauza si menopauza.

Recomandare: articol Dr. Laslau Andrei

Urmeaza un articol mai lung, dar plin de informatii utile. Daca vrei sa primesti in continuare genul asta de articole, lasa un scurt mesaj : ” Da, vreau ” si FB o sa ti le afiseze. Cu multumiri, Dr. Andrei Laslau.
Totodata, te rog sa distribui acest articol, pentru ca nici nu stii pe cine ai putea sa ajuti !

Dieta ketogenica poate scadea riscul de cancer !
Carcinogeneza este un process complex care implică multiple mutații successive, care au loc aleatoriu în AND-ul celulelor normale de-a lungul multor ani, uneori decenii, ca într-un sfârșit, diviziunea celulară să scape de sub control și să rezulte în cancer și uneori în metastază.
Există dovezi care să indice că nivelurile ridicate de insulină și glicemie interacționează prin diferite mecanisme cu celulele canceroase, care au receptori pentru insulină. Considerând relația evidentă dintre carbohidrați și insulină, putem să ne gândim la relația dintre carbohidrați și cancer. Au fost recunoscute o serie de legături încă din 1920 de către medicul Braunstein, care a observat că nivelul glucozei din urină scade în cazul diabeticilor care dezvoltă o formă de cancer.
La institutul Kaiser Wilheim a fost descris pentru prima dată un fenomen care ulterior va fi numit efectul Warburg. Aceștia au observant că energia celulelor canceroase este produsă în mare parte prin glicoliză, urmată de fermentarea acidului lactic chiar și în prezența oxigenului. Multe studii făcute apoi au confirmat că efectul Warburg este un semn al multor tipuri de cancer, rata de glicoliză a multor celule fiind și de 200 de ori mai mare decât a celulelor sănătoase ale aceluiași țesut.
Încă de pe atunci medicii au considerat posibilitatea tratării cancerului și cu o dietă ce limitează cantitatea de carbohidrați. O căutare pe Pub Med arată 85 de studii pe această temă, aceste studii fiind realizate în intervalul de timp 1987-2014. Vom face o scurtă trecere în revistă a celor mai importante dintre acestea.

Acest articol nu se doreste a fi exhaustiv. Este o simpla trecere in revista a unor rezultate din studiile recente, cu limitarile de rigoare.
Pe foarte scurt, mecanismele prin care o dieta ketogenica ar putea scadea riscul de cancer si riscul de recidiva sunt : scaderea cantitatii de glucoza, scaderea nivelului de insulina, scaderea nivelului de IGF-1, scaderea nivelului de acid lactic, cresterea nivelului ketonelor, neuroprotectie, inhibarea angiogenezei.

Datele sugerează că un nivel scăzut al glicemiei, în timpul tratării glioblastoma multiforme (o formă foarte agresivă de cancer), îmbunătăţeşte perspectivele de vindecare. Din acest motiv mulţi pacienti au început o dietă ketogenică pentru a scădea nivelul glicemei, concomitent cu creşterea nivelului ketonelor în timpul chimooterapiei şi terapiei cu radiaţii. Aceste teste s-au desfăşurat în perioada August 2010-Aprilie 2013. Nivelul glucozei, ketonelor cât şi a toxicităţii au fost ţinute sub observaţie în timpul acestui studiu. Nivelele glucozei din sânge au fost comparate cu cele ale pacienţilor care urmau o dietă normală. În total 53 de pacienţi au fost observați. Nivelul mediu al glucozei din sânge a fost 122 mg/dl, pentru dieta normală şi 84mg/dl pentru cei care urmau dieta ketogenică. Dieta este bine tolerată şi nivelul glucozei din sânge scade semnificativ (30%), chiar şi când este asociat cu doze mari de steroizi (1).
Glicoliza aerobică este sursa principală de energie a tumorii (2, 3). Într-un studiu s-au măsurat mai mulţi parametri printre care ureea, nivelul glucozei din sânge, nivelul acidului lactic, totul timp de 24 de ore, în timp ce se consuma o dietă tipică lumii occidentale şi apoi din nou pentru 4 zile în timp ce era urmată o dietă ketogenică. După 3 zile de dietă ketogenică nivelul mediu de acid lactic a scăzut într-o măsură mai mare în tumoare decât în restul ţesutului, fapt ce susţine ipoteza că celulele canceroase s-ar putea să folosească acid lactic pe post de combustibil pentru a oxida glucoza.
Multe celule maligne produc cantităţi mărite de acid lactic care favorizează apariţia celulelor de tip MDSC (myeloid-derived suppressor cells). Celulele MDSC, acidul lactic şi un pH scăzut în mediul tumorii pot duce la progresia bolii canceroase. Dietele ketogenice pot scadea numărul de celule MDSC, imbunatatind astfel îmbunătăţind sistemul imunitar. (4, 5)
Tumorile de la nivelul creierului sunt cauzate de o dereglare a glicolizei şi respiraţiei celulare. Datorită milioanelor de ani de evoluţie, celulele normale au devenit flexibile şi pot trece de la un tip de energie la altul, de la glucoză la corpi ketonici (6, 7). Spre deosebire de neuronii normali, celulele canceroase nu pot face trecerea la corpi ketonici pentru energie (8), decât într-o foarte mică măsură, aceste celule fiind puternic dependente de glucoză. Dieta ketogenică se foloseşte de această slăbiciunea a celulelor canceroase şi le restricţionează accestul la energie (9).
Într-un studiu desfăşurat pe două feţiţe cu cancer al sistemului nervos central, studiu care dorea să observe beneficiile dietei ketogenice, fetițele au fost monitorizate timp de 8 săptămâni. După o singură săptămână în care au urmat dieta ketogenică, s-a observant o scădere cu 21,8% a glucozei obţinute de tumoare din sânge, în medie. Una dintre fete a avut îmbunătăţiri substanţiale a stării emoţionale şi a putut să îşi îmbunătăţească dexteritatea în timpul studiului. A continuat dieta ketogenică timp de 12 luni, boala stagnând (10).
Într-un alt studiu s-a observat că tratamentul cu dieta ketogenică scade drastic nivelul de glucoză din sânge, încetinind creşterea tumorii şi crescând timpul de supravieţuire cu 56,7%. Deşi tratamentul cu oxigen, singur, nu a avut nici un efect asupra ratei de dezvoltare a cancerului, când era folosit împreună cu dieta ketogenică, s-a crecut timpul de supravieţuire cu 77,9% (11).
Într-un experiment pe şobolani cu tumoare cerebrală, cercetătorii au comparat o dietă normală fără restricţie calorica (NFR), o dietă ketogenică fără restricţii calorica (KFR) şi o dietă normală cu restricţie (NR), respectiv o dietă ketogenică cu restricţie calorice (KR). Ei au observat că dintre aceste combinaţii, cea mai eficientă pentru a lupta împotriva cancerului a fost dieta ketogenică cu restricţie calorică (12).
Din nefericire, tumorile maligne la nivelul creierului sunt aproape întodeauna fatale, într-o măsură, datorită limitărilor pe care le au terapiile actuale. Pentru a îmbunătăţi şansele de supravieţuire a pacienţilor, ar trebui sa fie găsite modalităţi de a ameliora puterea terapiilor actuale. O astfel de strategie posibilă presupune sa exploatăm diferenţele metabolice dintre celulele normale şi cele canceroase prin alimentaţie. Studii anterioare au arătat că o dietă ketogenică prelungeşte viaţa pacienţilor bolnavi de cancer (13). Plecând de la aceste descoperiri s-au urmărit efectele celulare ale dietei ketogenice, concluzând că aceasta are un efect benefic, anti-cancerigen. Rezultatul final sugerează că dieta ketogenică are beneficii multifactoriale împotriva cancerului sistemului nervos central, prin ketone care inhibă creşterea tumorii, scade activitatea epileptică şi oferă neuroprotecţie. (14)
Dieta ketogenică este potrivită chiar şi pentru cei care se află în cazul metastazei, aceasta ameliorează calitatea vieţii printr-o îmbunătăţire a stării emoţionale şi reducerea insomniei (15 , 16).
S-a dovedit că că dieta ketogenică este anti-inflamatorie şi că stimulează un ciclu de viaţă normal al celulor. Eficienţa dietei ketogenice poate fi crescută atunci când se combină cu medicamente care sunt destinate pentru a scădea nivelul de glucoză şi glutamină (17).
Datorită unei disfuncții la nivelul mitocondriei, celulele canceroase nu pot metaboliza eficient acizii grași sau corpii ketonici, astfel se bazează aproape exclusiv pe glucoză. Un nivel crescut al insulinei, cauzat de o dietă tipică occidentală, poate duce la înmulțirea celulelor canceroase. Corpii ketonici care sunt prezenți într-un număr mai mare atunci când este urmată o diete ketogenică, au fost corelați cu o încetinire a dezvoltării tumorii (18).
În studiile pe animale creşterea tumorii este încetinită cu 15-30% prin folosirea unei diete ketogenice. Restul creşterii depinde de glucoza formată de către ficat. Se propune ipoteza că un nou tratament pentru cancer ar trebui să fie dieta ketogenică alături de medicamente care să împiedice formarea glucozei, cum sunt medicamentele anti-diabetice precum medicamentul metformin (19).
Într-un alt studiu pe animale în care se dorea observarea legăturii dintre insulină, pierderea greutăţii corporale şi cancer, s-a descoperit că animalele care urmau o dietă ketogenică dezvoltau o tumoare mult mai mica decât cele care erau hrănite normal şi animalele care primeau insulină aveau o tumoare cu 50% mai mare decât cele care primeau soluţie salină. S-a concluzionat că inducerea ketozei are efecte anti-cancerigene, iar insulina ajută la dezvoltarea tumorii. (20)
Avansul stiintific în înţelegerea biologiei specifice oncologiei au dus la realizarea faptului că toate celulele canceroase au un metabolism anormal, chiar şi în prezenţa oxigenului, celulele canceroase sunt dependente într-o mare proporţie de glicoliză pentru generarea energiei (21, 22). Tratamentul afecţiunilor metabolice ar fi un adjuvant puternic în tratamentul oncologic. Întradevăr, metabolismul este un punct de interes în cercetarea oncologică de câţiva ani, dar doar recent s-a demostrat că o dietă ketogenică cauzează o schimbare metabolică, anume o scădere în nivelul glucozei din sânge şi o creştere a nivelului ketonelor. Acest studiu demonstrează creşterea şansei de supravieţuire şi că dieta ketogenică poate amplifica efectele chimeoterapiei şi terapiei cu radiaţii.
S-au testat răspunsurile organismului în timpul chimeoterapiei cu diete care limitau foarte mult fie carbohidraţii, proteinele sau lipidele. S-a descoperit în în cazul dietelor care limitează carbohidraţii, adică o dietă de tip ketogenică, se îmbunătăţea răspunsul organismului, printr-o creştere a rezistenţei efectelor toxice şi s-a observat o creştere a stresului oxidativ asupra celulelor canceroase (23, 24)
Dieta ketogenică amplifică simţitor efectele anti-cancerigene ale tratamentului cu radiaţii. Acest lucru este posibil cauzat de metabolismul celular care se modifică datorită dietei ketogenice (25).
Într-un studiu pe oameni s-a aflat că se poate lupta împotriva cancerului cu ajutorul dietei ketogenice şi reducerea amino-acidului metionină (26).
Legătura dintre obezitate, sindrom metabolic şi cancer, devine din ce în ce mai clară. Modul optim de a folosi dieta în beneficiul pacientului este tot mai recunoscut ca un subiect ce merită cercetat. Terapiile ce se bazează pe restricţie calorică, post sau dieta ketogenică, au abilitatea să scadă incidenţa tumorilor şi atunci când apar să le încetinească dezvoltarea (28).
Într-un experiment cu focusul pe cancerul de prostată la şobolani în care au fost hrăniţi fie normal, fie cu mulţi carbohidraţi sau cu o dietă ketogenică, s-a observat că grupul care a trăit cel mai mult a fost cel care a primit cei mai puţini carbohidraţi, adică dieta ketogenică. (29, 30)
S-a aplicat dieta ketogenică pe şobolani pentru a observa manifestarea unor gene, atât în cazul tumorilor, cât şi în cazul unui creier sănătos. A existat şi un grup de control, care era sănătos şi primea o hrană normală. S-a demonstrat că dieta ketogenică îmbunătăţeşte şansele de supravieţuire în urma cancerului sistemului nervos prin mecanisme de protecţie care depăşesc probabil simple scăderi ale creşterii tumorale doar prin simplă scădere a cantităţii disponibile de glucoză (32).
S-a observat într-un alt studiu o încetinire a dezvoltării tumorii cu aproximativ 50% la un grup de şobolani hrăniţi cu o dietă ketogenică, spre deosebire de grupul de control. Practic, tumoarea a dezvoltat mai puţine vase de sânge care este un lucru benefic. O dietă ketogenică cu supliment de Omega 3 reuşeşte să încetinească simţitor cancerul gastric (33). Împiedicarea dezvoltării altor vase de sânge care să alimenteze tumoarea a fost observată şi de un alt studiu (34).
Dieta ketogenică nu luptă numai împotriva cancerului, dar şi împotriva Parkinson-ului şi epilepsiei (35).
Urmând o dietă ketogenică se activează gena p53 al cărui rol este să suprime activitatea celulelor canceroase. Această genă este încă incomplet înțeleasă, dar se știe că răspunde diferiților tipuri de stresori, de tipul metabolic, hipoxie ș.a.m.d, stimulând ciclul normal de viață a celulelor. (36)
Un studiu publicat în prestigiosul Journal of the National Cancer Institute în 2012, realizat pe 1011 bolnavi de cancer de colon, în stadiul III, care au fost împărțiți în funcție de cantitatea de carbohidrați pe care o consumau arată că aceia care consumau mai mulți carbohidrați, au avut șanse cu 80% mai mari de recurență a cancerului, față de cei care au consumat mai puțini carbohidrați. Au fost urmăriți în timpul tratamentului citostatic și 6 luni apoi (37 ).
Un review asupra a 162 de studii intitulat: “Există un rol al restricției glucidelor în tratamentul și preventia cancerului?” (Is there a role for carbohydrate restriction in the treatment and prevention of cancer?), ajunge la concluzia că există. Efectele benefice ale dietei ketogenice, spun ei, sunt bine documentate. Ketoza se folosește de aceleași mecanisme de privarea tumorii de nutrienți fără efectele secundare ale înfometării. La care se adaugă că unele studii de laborator confirmă efectul anti-cancerigen al corpilor ketonici (38).
Un studiu deosebit a fost realizat de Laplante și Sabati care au reușit să demonstreze o legătură între semnalele mTOR și cancer și diabet de tip 2 așa cum se poate vedea în figura de desubt (39).

Nutr Metab (Lond). 2011; 8: 75. Published online Oct 26, 2011. doi: 10.1186/1743-7075-8-75 Is there a role for carbohydrate restriction in the treatment and prevention of cancer?

journal.pone.0036197.g001
( Sursa : PLoS One. 2012;7(5):e36197. Epub 2012 May 1. The ketogenic diet is an effective adjuvant to radiation therapy for the treatment of malignant glioma. )

1) C.E. Champ, J. Palmer, J. Volek, M. Werner-Wasik, D. Andrews, J. Evans, J. Glass, L. Kim, W. Shi. Jurnal Neurooncol, 2014 Mar. 117(1). Targeting metabolism with a ketogenic diet during treatment of glioblastoma multiforme.
2)U. Schroeder, B. Himpe, R. Pries, R. Vonthein, S. Nitsch, B. Wollenberg. Nutr Cancer, 2013, 65(6):843-9. Decline of lactate in tumor tissue after ketogenic diet: in vivo microdialysis study in patiens with head and neck cancer.
4) Z. Husain, P. Seth, V. Sukhatme. Oncoimmunology, 2013 Nov 1,2(11) Tumor-derived lactate and mzeloid-derived suppressor cells: Linking metabolism to cancer immunology.
5)Z. Husain, Y. Huang, P. Seth, V. Sukatme. J. Immunol, 2013 August 1:191(3) 1486-95. Tumor-derived lactate modifies antitumor immune response: effect on mzeloid-derived suppresor cells and Nk Cells.
6) T. Seyfried, M. Kiebish, J. Marsh, L. Shelton, L. Huysentruyt, P. Mukherjee. Biochm Biophys Acta. 2011 Jun, 1807(6):577-94. Metabolic management of brain cancer.
7) B. Seyfried, M. Kiebish, J. Marsh, P. Mukherjee. J Cancer Res Ther. 2009 Sep,5 Suppl 1:S7-15. Targeting energy metabolism in brain cancer through calorie restriction and the ketogenic diet.
8)A. Poff, C. Ari, T. Seyfried, P. D’Agostino. PloS One. 2013 Jun 5,8(6)e65522. The ketogenic diet and hyperbaric oxygen therapy prolong survival in mice with systemic metastatic cancer.
9) J. Maroon, J. Bost, A. Amos, G. Zuccoli. J. Child Neurol, 2013 Aug: 28(8): 1002-8. Restricted calorie ketogenic diet for the treatment of glioblastoma multiforme.
3) Otto C, Kaemmerer U, Illert B, Muehling B, Pfetzer N, Wittig R, Voelker HU, Thiede A, Coy JF. BMC Cancer. 2008 Apr 30;8:122. Growth of human gastric cancer cells in nude mice is delayed by a ketogenic diet supplemented with omega-3 fatty acids and medium-chain triglycerides.
10) Nebeling LC, Miraldi F, Shurin SB, Lerner E. J Am Coll Nutr. 1995 Apr;14(2):202-8. Effects of a ketogenic diet on tumor metabolism and nutritional status in pediatric oncology patients: two case reports.
11) Nebeling LC, Lerner E. J Am Diet Assoc. 1995 Jun;95(6):693-7. Implementing a ketogenic diet based on medium-chain triglyceride oil in pediatric patients with cancer.
12) Seyfried TN, Sanderson TM, El-Abbadi MM, McGowan R, Mukherjee P. Br J Cancer. 2003 Oct 6;89(7):1375-82. Role of glucose and ketone bodies in the metabolic control of experimental brain cancer.
13) A. Scheck, M. Abdelwahab, K. Fenton, P. Stafford. Epilepsy Res. 2012 Jul, 100(3):327-37. The Ketogenic diet for the treatment of glioma:insights for genetic profiling.
14) Barañano KW, Hartman AL.Curr Treat Options Neurol. 2008 Nov;10(6):410-9. The ketogenic diet: uses in epilepsy and other neurologic illnesses.
16) T. Amann, C. Hellerbrand. Expert Opin Ther Targets. 2009 Dec, 13(12): 1411-27. Glut1 as a therapeutic target in hepatocellular carcinoma.
17) T. Seyfried, J. Marsh, L. Shelton, L. Huysentruyt, P. Mukherjee. Epilepsy Res, 2012 Jul,100(3):310-26. Is the restricted ketogenic diet a viable alternative to the standard of care for managing malignant brain cancer?
18) M. Schmidt, N. Pfetzer, M. Schwab, I. Strauss, U. Kammerer. Nutr Metab (Lond), 2011 Jul 27:8 (1)54. Effects of ketogenic diet on the quality of life in 16 patients with advanced cancer: A pilot trial.
19) J. Oleksyszyn. Med Hypotheses. 2011 Aug, 77(2): 171-3. The complete control of glucose level utilizing the composition of ketogenic diet with the gluconeogenesis inhibitor, the anti-diabetic drug metformin, as a potential anti-cancer therapy.
20) Beck SA, Tisdale MJ. Br J Cancer. 1989 May;59(5):677-81. Effect of insulin on weight loss and tumour growth in a cachexia model.
21) E. Woolf, A. Scheck. J Lipid Res. 2014 Feb.6. The ketogenic diet for the treatment of malignant glioma.
22) G. Maurer, D. Brucker, O. Bahr, P. Harter, E. Hattingen, S. Walenta, W. Mueller-Klieser, J. Steinbach, J. Rieger. BMC Cancer, 2011 Jul 26,11:315. Differential utilization of ketone bodies by neurons and glioma cell lines: a rationale for ketogenic diet as experimental glioma therapy.
23)B. Allen, S. Bhatia, J. Buatti, K. Brandt, K. Lindholm, A. Button, L. Szwenda, B. Smith, D. Spitz, M. Fath. Clin Cancer Res, 2013 Jul 15:19(14) 3905-13. Ketogenic diets enhance oxidative stress and radio-chemo-theray response in lung cancer xenografts.
24) S. Brandhorst, M. Wei, S. Hwang, T. Morgan, V. Longo. Exp. Gerentol. 2013 Oct 48(10):1120-8. Short-term calorie and protein restriction provide partial protection from chemotoxicity but do not delay glioma progression.
25)M. Abdelwahab, K. Fenton, M. Preul, J. Rho, A. Lynch, P. Stafford, A. Scheck. PLoS One. 2012,7(5):e. The ketogenic diet is an effetive adjuvant to radiation therapz for the treatment of malignant glioma.
26) J. Mavropoulos, W. Buschemeyer, A. Tewari, D. Rokhfeld, M. Pollak, Y. Zhao, P. Febbo, P. Choen, D. Hwang, G. Devi, W. Demark-Wahnefried, E. Westman, B. Peterson, S. Pizzo, S. Freedland. Cancer Prev Res (Phila). 2009 Jun;2(6):557-65. The effects of varying dietary carbohydrate and fat content on survival in a murine LNCaP prostate cancer xenograft model.
27) M. Tabata, J. Rodgers, J. Hall, Y. Lee, M. Jedrychowski, S. Gygi, P. Puigserver. Diabetes. 2014 May, 63(5): 1519-32 Cdc2-Like kinase 2 suppresses hepatic fatty acid oxidation and ketogenis through disruption of the pgc-1a and med1 complex.
28) B. Simone, C. Champ, A. Rosenberg, A. Berger, D. Monti, A. Dicker, N. Simone. Future Oncol. 2013, Jul 9(7):959-76. Selective starving cancer cells through dietary manipulation: methods and clinical implications.
29) Balietti M, Giorgetti B, Fattoretti P, Grossi Y, Di Stefano G, Casoli T, Platano D, Solazzi M, Orlando F, Aicardi G, Bertoni-Freddari C. Rejuvenation Res. 2008 Jun;11(3):631-40.Ketogenic diets cause opposing changes in synaptic morphology in CA1 hippocampus and dentate gyrus of late-adult rats.
29) J. Caso, E. Masko, J. Ii, S. Poulton, M. Dewhirst, S. Pizzo. S. Freedland. Prostate. 2013 Apr, 73(5): 449-54. The effect of carbohydrate restriction on prostate cancer tumor growth in a castrate mouse xenograft model.
31)M. Grimm, S. Hoefert, O. Luz, S. Reinert, J. Polligkeit. Oral Surg Oral Med Oral Pathol Oral Raiodl, 2013 Sept, 116(3):e173-8.
32) P. Stafford, M. Abdelwahab, Y Kim do, M. Preul, J. Rho, A. Scheck. Nutr Metab (Lond) 2010 Sep 10,7:74The ketogenic diet reverses gene expression patterns and reduces reactive oxygen species levels when used as an adjuvant therapy for glioma.
33) A. Kyritsis, M. Bondy, V. Levin. Nutr Cancer. 2011:63(2):174-84. Modulation of glioma risk and progression by dietary nutrients and anti-inflammatory agents.
34) Seyfried TN1, Kiebish M, Mukherjee P, Marsh J. Epilepsia. 2008 Nov;49 Suppl 8:114-6.Targeting energy metabolism in brain cancer with calorically restricted ketogenic diets.
35) Fearon KC. Baillieres Clin Gastroenterol. 1988 Oct;2(4):941-9. Nutritional pharmacology in the treatment of neoplastic disease.
36) Edward L. LaGory and Amato J. Giaccia.Cell Cycle. Mar 2013. 12(5) 718-719. A low-carb diet kills tumor cells with a mutant p53 tumor suppressor gene.
37) Jeffrey A. Meyerhardt, Kaori Sato,Donna Niedzwiecki, Cynthia Ye,Leonard B. Saltz,Robert J. Mayer,Rex B. Mowat,Renaud Whittom,Alexander Hantel,Al Benson, Devin S. Wigler,Alan Venook, Charles S. Fuchs. NCI J Natl Cancer Inst (2012) djs490 doi: 10.1093. Dietary Glycemic Load and Cancer Recurrence and Survival in Patients with Stage III Colon Cancer.
38) Rainer J Klement and Ulrike Kämmerer. Nutr Metab (Lond). 2011; 8: 75. Is there a role for carbohydrate restriction in the treatment and prevention of cancer?.
39) Mathieu Laplante1, David M. Sabatini. October 15, 2009 J Cell Sci 122, 3589-3594.mTOR signaling at a glance.

Anunțuri

Iulie 23, 2014 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: