707. Terciurile crude din cereale
Au rolul de a stimula digestia, maresc capacitatea de munca, indeparteaza oboseala, scurteaza perioada de convalescenta.
Exemplu de preparare TERCI DIN GRAU , pentru 1 persoana.
50 g grau proaspat este macinat in fragmente mari, 5 linguri de apa, 15 g de fructe uscate, 100 g mere sau alte fructe de sezon, 1 lingura de pasta din nuci sau smantana.
Graul macinat se amesteca cu 5 linguri de apa si se lasa la macerat timp de 12 ore. Separat se pun la inmuiat fructele uscate. Se amesteca graul inmuiat cu fructele uscat si cu nucile sau smantana. Inainte de servire se rad merele pe o razatoare din plastic sau din sticla si se amesteca cu graul. Se recomanda ca graul si fie proaspat macinat sau macinat de cel mult 8 zile.
Lichidele calde se vor bea la 1-2 ore dupa consumarea terciului.
Autor dr. Doru Laza, Romania.
Niciun comentariu până acum.
-
Recent
-
Legături
-
Arhive
- mai 2024 (5)
- aprilie 2024 (13)
- martie 2024 (12)
- februarie 2024 (6)
- ianuarie 2024 (3)
- decembrie 2023 (2)
- noiembrie 2023 (2)
- octombrie 2023 (3)
- septembrie 2023 (3)
- august 2023 (4)
- iulie 2023 (6)
- iunie 2023 (2)
-
Categorii
- APITERAPIE DR. NIC. N. MIHAILESCU
- BIJUTERII
- COSMETICA NATURISTA
- DERMATOLOGIE NATURISTA
- DIETA HEPATITA EPIDEMICA SI BOLI ALE VEZICII BILIARE
- Dietoterapie chineza-Cezar si Eleonora Culda
- Dr. Doru Laza
- manastiri
- Noutati
- Reflexologie
- RETETE DIETETICE DIABET SI SLABIRE
- RETETE DIETETICE HEPATITA SI SLABIRE
- RETETE DIETETICE HIPERTANSIUNE
- RUDOLF BREUSS
- SLABIRE
- Stil de viata sanatos
- TRATAMENTE NATURISTE
- Uncategorized
-
RSS
Entries RSS
Comments RSS
Lasă un comentariu